Oliivipuu

Oliiviöljyä käytetään kosmetiikassa sen ihoa pehmentävien ja kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi. Se sisältää suhteellisen paljon kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, joiden ansiosta lipidit imeytyvät ihoon paremmin kuin muissa öljyissä. Oliiviöljyllä on havaittu olevan myönteisiä vaikutuksia tulehduksien, haavaumien ja ihosyövän hoidossa. Sillä on myös antioksidanttisia ominaisuuksia. Sen on todettu auttavan vioittuneen ihon toipumisessa. Se myös vähentää ultraviolettisäteilyn aiheuttamaa ihosyöpäriskiä ja sopii siksi ihon suojaamiseen. Oliiviöljyn sisältämät fenolit ovat voimakkaampia antioksidantteja kuin E-vitamiini, ja ne auttavat hidastamaan ihon ikääntymistä. Oliiviöljyn käytöllä ihonhoidossa on pitkät perinteet, jotka ulottuvat ainakin Kreetan minolaiseen kulttuuriin asti.

pexels-pixabay-33783 (1)