Viinirypäle

Viinirypäle on hyvin tunnettu hyödyllinen kasvi, jonka siemenet sisältävät runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita ja antioksidantteja, kuten fenoleja. Viinirypäletuotteiden parantavat ominaisuudet ovat olleet Euroopassa tunnettuja jo tuhansia vuosia. 1400-luvulla arabialaiset lääkärit suosittelivat Kastilian kuninkaalle viinirypäleensiemenöljyn käyttöä iho-ongelmien hoidossa. Positiivisen kokemuksen jälkeen kuningas päätti nimetä öljyn ”kuninkaalliseksi öljyksi”. Viinirypäleensiemenöljyllä on antimikrobisia, antioksidanttisia ja haavojen paranemista ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Sen lisääminen tuotteeseen pidentää tuotteen säilyvyysaikaa, koska se sisältää fenoleja (pääasiassa katekiineja ja resveratrolia) ja vähentää lipidien hapettumista. Öljyn sisältämä E-vitamiini auttaa hidastamaan ihon ikääntymistä. E-vitamiini auttaa myös estämään ultraviolettisäteilyn haitallisia vaikutuksia. Resveratroli vahingoittaa mikrobien solukalvoja ja antaa öljylle antimikrobisia ominaisuuksia. Tokotrienolilla on syöpää ehkäisevä vaikutus. Kosmetiikkateollisuudessa viinirypäleensiemenöljyä käytetään ihon kosteuttamiseen ja pehmentämiseen.

pexels-laura-stanley-5644323